29 iulie 2014
Commentarii: 0

5 recomandari pentru un nume de domeniu excelent!

Alegerea unui nume de domeniu este primul pas spre un site de succes, de aceea noi am decis să venim cu câteva recomandări pentru a vă ajuta să îl alegeți corect.  Pentru cei care încă nu știu ce este un nume de domeniu, avem noi o definiție scurtă. Numele de domeniu este acea adresă pe care o scrii în bara de adrese a browserului pentru a naviga la siteul respectiv, în cazul nostru de ex: webmaster.md.

Uneori, e simplu să alegem un nume de domeniu , clientul are un nume de firmă, iar alegerea domeniului vine ca o continuare firească a numelui firmei, și anume numele firmei.md . Foarte logic de altfel.  Dar să vedem în detalii ce trebuie să respectăm și cum să alegem corect un nume de domeniu.

1) Să fie memorabil.

Utilizatorii trebuie sa rețină ușor numele domeniului/brandului tău. Poți avea o influență mare asupra percepției oamenilor despre tine atâta timp cât ei te țin minte.

2) Ușor de scris.

Domeniul tău web  trebuie să fie ușor de scris, așa că evită cuvintele complicate, care sunt greu de scris. În plus, dacă domeniul tău conține și cifre, cumpară și domeniul în care cifrele sunt scrise cu litere.

3) Dacă e mai scurt e mai bun.

Alege un nume scurt, format din unul sau doua cuvinte. Primele 100.000 de site-uri au numele format, în medie, din 9 caractere.

4) Sa fie relevant.

Trebuie să faci o mica analiză  pentru a te asigura că numele domeniului tău transmite mesajul dorit. Poți face și un sondaj de opinie cu ajutorul colegilor de serviciu sau prietenilor pentru a-i întreba părerea lor privind domeniul care dorești să îl înregistrezi.

5) Să fie unic.

Un obiectiv de marketing al tău ar trebui să fie construirea unui brand care se va distinge ușor de competitori.  Alege un nume de domeniu unic care să se remarce ușor, asa cum sunt google, yandex și rambler.

Uneori, îți pare că numele domeniului nu poate cântări chiar atât de mult în decizia de cumpărare a consumatorilor, că ar fi mai importantă calitatea serviciului sau produsului oferit, dar realitatea este că numele domeniului ales este primul criteriu de diferențiere pe care un consumator îl are la dispoziție, așa că încearcă să te diferențiezi cât mai mult de competitori și alege-ți un nume de domeniu pe masură!

Ai nevoie de un sfat, dă-ne un semn!

dot 5 recomandari pentru un nume de domeniu excelent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>