27 iunie 2015
Categoria:
Blog
Commentarii: 0

De ce unele proiecte eșuează?

Activăm în domeniul IT de 5-6 ani și suntem în primele 10 companii din Chișinău, nu spunem asta pentru a ne lăuda dar pentru a vă aduce la cunoștință că am lucrat cu mulți clienți peste 150 la numar, și ca în oricare alt domeniu nu toți clienții au rămas mulțumiți de serviciile noastre, de ce? Vedeți mai jos o listă a motivelor:

1. Lucrăm cu clienți care cred că știu mai multe decât noi

Majoritatea clienților de la noi nu iau în considerare sfaturile și ideile noastre , nici măcar nu întreabă ce credem noi despre proiectul lor, ei vin cu principiile și modalitățile lor de lucru pentru a ne impune să facem așa cum vor ei. Am lucrat și cu clienți din străinătate care se deosebesc foarte mult de cei din Moldova , ei respectă specialiștii din domeniu , că fiecare știe și are o experiență în ceea ce face. Unei doamne chiar i-am dat un exemplu : “La stomatolog presupun că nu îi spuneți cum să vă scoată un dinte, el știe mult mai bine ce are de făcut.”

2. Au încercat să facă același proiect cu alții

Unii clienți spun: am încercat să lucrez cu mai multe companii / profesioniști  dar am rămas dezamăgit. Am avut clienți care au făcut același proiect la 4 companii ca apoi să ajungă la noi să elaborăm proiectul fiind mulțumit la final, ca după o lună de la lansare sa spună că defapt nu e ceea ce a vrut. Așa că în ultimul timp încercăm să evităm colaborarea cu asemenea gen de clienți.

3. Unii clienți nu știu să explice ce vor.

Am avut clienți de care ne aducem aminte și ne amuzăm uneori. De exemplu am avut un client vroia un site simplu de prezentare . Am discutat , am analizat, totul bine. Dar când i-am prezentat propunerea de design a spus: ” nu este așa cum l-am visat “. Îl întrebăm: “și cum l-ați visat ? ” Spune:” nu știu, așa cumvaaa alfel…”.

În concluzie:

Cine a lucrat cu noi știe că nici un proiect nu începe fără lista de întrebari , nu facem asta pentru că nu ne cunoaștem meseria, dar pentru a avea o viziune mai clară despre proiect, cu cât mai detaliat se discută despre proiect cu atât e mai ușor de implementat și mai ușor de ajuns la viziunile clientului. Și pentru asta avem o listă de cerințe pentru fiecare client în parte pe care i le prezentăm la începutul colaborării.

Daca ai nevoie de un sfat, da-ne un semn!

dot De ce unele proiecte eșuează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>