25 mai 2015
Categoria:
Blog
Commentarii: 0

Newsletter personalizat- instrument eficient pentru a fideliza clientela

În ziua de azi, corespondența tradițională dintre companie și client a pierdut din importanță. În schimb vine Email marketing sau așa numit Newsletter - un instrument eficient de marketing, destinat pentru a fideliza clienții prin transmiterea scrisorilor personalizate.

Care sunt totuși beneficiile unui newsletter? Fidelizarea clientelei, majorarea profiturilor, creșterea notorietății companiei – acestea sunt beneficiile informării periodice a clienților existenți despre ofertele noi ale companiei.

Pentru a folosi corect această tehnică este necesar să cunoști câțiva pași importanți:

1. Stabilește cu exactitate scopul newsletter-ului, publicul țintă și frecvența de publicare (studiile arată că cel mai bine este să nu bombardez clienții cu prea multe informații, dar să  expediezi newsletter-ul o dată în lună).

2. Conținutul trebuie realizat cu profesionalism, ușor de citit și să aducă rezultate așteptate. Subiectul vizat poate fi deferit, în dependență de domeniul de activitate al companiei. Iată câteva exemple: informații despre noi produse, reduceri de stoc, organizarea unor concursuri, evenimente importante în cadrul firmei.

3. După ce ai stabilit scopul și audiența, alegi structura newsletter-ului. Există o mulțime de template-uri gratuite, disponibile în online.

4. Expediază newsletter-e doar pentru acei clienți care s-au abonat adică au dat acord de a primi informații în căsuța poștală. De asemenea, trebuie sa-i oferi abonatului  posibilitatea de dezabonare.

Oricât de simplu îți pare această tehnică de fidelizare, nu e deloc așa. La elaborarea unui newsletter e nevoie de mult profesionalism pentru a obține rezultatele scontate.

Multă baftă!

Ai nevoie de un sfat, dă-ne un semn! icon wink Newsletter personalizat  instrument eficient pentru a fideliza clientela

dot Newsletter personalizat  instrument eficient pentru a fideliza clientela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>